welcome to my love lane

By: Siti Azlina Abdul Aziz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 17-Dec-2008 01:55 Email | Share | Bookmark
MAKANAN KLASIK ALA MAMAK PENANG



Assalamualaikum,
Kali ni ct nak cerita tentang makan lagi…tapi kali ni bukan ct ngan suami yg masak tapi “mamak penang” yg masak hehehe…

Minggu lepas habis saja shopping sayur kat Econsave, kami pun dok fikir nak makan apa la untuk malam nanti…fikir punya fikir so dapat la idea nak makan “Roti Bangali cicah dengan kuah Kari Daging” hehehe.

So tanpa lengahkan masa kami pun terjah la ke kedai mamak yg terletak di kawasan “Bagan” (org2 penang tau la kut nooo…. )nama kedai tak nampak la pula hehehe sebab ini betul2 kedai kopi klasik mamak penang.

Seperti yg telah dirancang hubby pun order la apa yg telah dihajati…memang sedap rasa nya…Roti Bengali (kalau org luar dari penang menggelarkan nya roti tawar) tu masih panas dan sangat lembut manakala kuah kari nya memang sedap pekat pula tu dan diserikan pula ngan kopi O panas hehehe kira memang perfect cantuman menu kami pada malam tu…dan ala2 klasik gitu…

So jom la kita layan sebahagian gambar yg sempat hubby ct snap sebelum makan yer…layan…

Quote:
hehehe ct tak tahu mana yg betul ejaan nya "bengali" atau "bangali" tapi yg penting janji ada bunyi nya dah la yer










View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net