welcome to my love lane

By: Siti Azlina Abdul Aziz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 15-Dec-2008 03:07 Email | Share | Bookmark
LAKSA KEDAH ALA LOVE LANE



Assalamualaikum sahabat2 FP ku sekalian…

Tema kali ini ialah “makan” nak tahu apa menu nya? Tak lain tak bukan “LAKSA KEDAH”. Laksa ni hasil sentuhan ct ngan hubby tau…(fisrt time cuba buat nasib baik la jadi hahaha)

Mula2 nak buat meehoon sup jer tapi ipar duai semua kata dah bosan ngan daging so kami berdua pun amik keputusan buat laksa jer la…yg best nya ct siap buka buku resepi hahaha (ini la padah nya kalau tak tahu masak huhuhu)

Nasib baik la hubby ct ada dia la yg banyak bertugas di bahagian dapur kerja ct hanya la potong memotong jer hahaha…(TQ yer sayang I love u la hehehe)

Ct dan suami boleh dikatakan setiap bulan pasti adakan majlis makan2 untuk family, bukan apa ini la saja cara untuk kami meraikan saudara mara kami dan time ni juga la kesempatan untuk ct nak kenal rapat ngan family sebelah hubby…maklum la dulu lepas kawin tak sempat nak kenal rapat sebab dah lari dok KL hahaha….

Yg kelakar nya setiap kali kami buat majlis mesti terlupa nak snap picture bila dia org dah balik semua baru teringat kenapa la tak snap picture

Antara menu yg telah ct dan suami sediakan ialah, “mee udang”, mee tom yam plus siput lala”, “meehoon sup”, “soto” dan yg terkini “laksa kedah”.

Ok la, ct pun tak nak berceloteh panjang jom kita tengok “LAKSA KEDAH” ni yer…layan…

Quote:
perbezaan laksa kedah ngan laksa penang tidak la ketara sangat apa yg ct dan suami masak kuah nya sama jer ngan laksa penang tak der letak santan atau berlemak cuma kami tak guna kan nenas seperti dalam ramuan laksa penang tapi menggunakan telur rebus sebagai bahan ramuannya.












Quote:
alamak terlupa pula nak jawap tag dari nurul...ssori...on the way yer nurul...tungguuu....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net