welcome to my love lane

By: Siti Azlina Abdul Aziz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 7-Apr-2008 08:10 Email | Share | Bookmark
suatu hari di dalam keretapi

posing time
kita posing dulu seblum keretapi ni bergerak
aksi manja sepasang kekasih yang sentiasa bercinta
mata dah ngantuk la tu
Express Rakyat

Express Rakyat
Cepat-cepat jangan Terlambat
Express Rakyat
Jam delapan akan berangkat

Jentera yang membawa berbagai rupa
Tidak kira tua ataupun muda
Bergerak laju mengikut waktu
Meniti landasan berliku tanpa jemu

Express Rakyat

Membawa daku keliling ke tanah airku
Berbagai-bagai yang boleh kita lihat
Desa yang permai dengan sawah ladang
Gunung-ganang kuning hijau dedaunan
Ada dara manis sedang menjemur kain
Anak kecil di atas kerbau melambai-lambai

Membawa daku keliling ke tanah airku
Laju-laju kehidupan di ibukota
Kalau selalu lambat takkan ke mana-mana
Kiri kanan jalan, jentera berdesakan
Membawa daku ke alam impian
Di dalam keretapi malam yang dingin



kali ni i nak cerita kisah perjalanan we all balik dari Penang ke KL dengan menaiki keretapi, (tiket bas dah habis he..he..he..)
waktu tu masa musim cuti sekolah sempena perayaan tahun baru cina tahun 2008. we all bertolak dari rumah jam 6.30 pagi. keretapi akan bertolak jam 7.30 pagi. dah lama i tak naik keretapi sebenarnya. dulu masa kecil-kecil i ni membesar dalam keretapi mana idak nya my mom tinggal kat KL i pula tinggal ngan nenek kat penang...so jadi anak keretapi la kejap.... setiap bulan nenek i akan bawa i gi KL untuk lawat my mom...
my mom pun sama la juga every week akan balik jenguk anak tersayang ni kat Penang.
i ni dari kecil PJJ ngan my mom sekarang PJJ ngan hubby la pula.....
tapi demi masa depan kami i jadikan ini semua satu anugerah untuk kami terus berjaya dan bahagia....Insya Allah....
kerana terlalu bosan we all berdua gi lepak kat gerbak kantin...dapat la minum dan makan (tapi berbayar la)
dalam jam 2.00 tengah hari sampai la i dan suami di KL....syukur alhamdulillah semunya selamat....
namun apa sekalipun i love my hubby so much...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net